Újfehértői Kempo HSE

A Harcművészeti oktatás több mint 15 évvel ezelőtt , Újfehértói  Tai-qi HDKE néven, Izsó Mihály Mester vezetésével kezdődött meg városunkban. Számos jó harcos, tanítvány nevelődött fel a Mester kezei alatt. A Magyar Kempo Szövetséghez 2012-ben csatlakozott az egyesület., így több versenyen tudták megmérettetni magukat a kempokák, melynek köszönhetően egyre több tudásra is szert tettek.

2014-ben Izsó Mihály Mester elvesztését követően a kempokák és a szülők egyetértettek abban,hogy a Mester eddigi eredményes és megalapozott munkáját nem hagyják elveszni . Ennek érdekében , Lacza Ádám , Szabó Tibor és Kiss László vezetésével megalakult az                     Újfehértói Kempo Harcművészeti Sportegyesület, melynek keretein belül folytatódik tovább a kempo harcosok képzése.

2014-ben hat harcos : Bodnár Boglárka, Bodnár Péter, Kiss Krisztián László, Pásztor Ádám,Lovas László és Szabó Tibor Benedek a Magyar Kempo válogatott keret tagjai lettek és részt vehettek a Budapesti Kempo Világbajnokságon, ahonnan 3 arany, 6 ezüst és 4 bronzéremmel térhettek haza. Novemberben a Lengyelországban megrendezett Jiu-Jutsu Európa bajnokságon a 14 fős Magyar válogatott keretben helyet kapott Kiss Krisztián László, Pásztor Ádám és Szabó Tibor Benedek. A három fiú 4 Európa bajnoki címet nyert. A két világversenyen kívül még számos Nemzetközi és országos versenyeken vettünk részt, így a 2014-es szezonban összesen 42 arany, 30 ezüst,és 17 bronzéremmel gazdagodott egyesületünk.

2015-ben 8 versenyen vettünk részt igen szép eredményekkel, köztük a hazai rendezésű Izsó Mihály Emlékverseny. Kempo Világkupán, Kempo Világbajnokságon Törökországban,Jiujutsu Világbajnokságon Lengyelországban , Budapesti Kempo Európa bajnokságon és Országos Kempo Bajnokságokon. 2015-ös szezonban összesen 54 arany, 56 ezüst és 19 bronz éremmel gazdagodott egyesületünk.

2016-ban is 8 versenyen vettünk részt, közte a Bukaresti Kempo Világbajnokság . A négyfordulós Magyar bajnoki versenyeken , amelynek a harmadik fordulója a hazai rendezésű Újfehértói Kempo Kupa, három csapat második és egy csapat első helyet szereztünk. 2016-ban összesen 70 arany, 53 ezüst és 27 bronzérmet szereztünk.

2017-ben 9 versenyen vettünk részt nagyszerű eredményekkel. A hazai versenyeken kívül voltunk Kempo Világbajnokságon Portugáliában, Nordich Open Svédországban és Kempo Európa-bajnokságon Bukarestben. A hazai Bajnokikon 2 csapat első egy csapat második és egy csapat harmadik helyet szereztünk. Ezzel az Újfehértói Kempo HSE volt a 2017 legeredményesebb egyesülete. 2017- ben összesen 88 arany, 80 ezüst és 42 arany érmet szereztünk.