Újfehértői Kempo HSE

A harcművészeti oktatás több mint 15 évvel ezelőtt, Újfehértói Tai-qi HDKE néven, Izsó Mihály Mester vezetésével kezdődött meg városunkban. Számos jó harcos, tanítvány nevelődött fel a Mester kezei alatt. A Magyar Kempo Szövetséghez 2012-ben csatlakozott az egyesület, így több versenyen tudták megmérettetni magukat a kempokák, melynek köszönhetően egyre több tudásra is szert tettek.

2014-ben Izsó Mihály Mester elvesztését követően a kempokák és a szülők egyetértettek abban, hogy a Mester eddigi eredményes és megalapozott munkáját nem hagyják elveszni. Ennek érdekében Lacza Ádám, Szabó Tibor és Kiss László vezetésével megalakult az  Újfehértói Kempo Harcművészeti Sportegyesület, melynek keretein belül folytatódik tovább a kempo harcosok képzése.

2014-ben hat harcos, Bodnár Boglárka, Bodnár Péter, Kiss Krisztián László, Pásztor Ádám, Lovas László és Szabó Tibor Benedek a Magyar Kempo válogatott keret tagjai lettek és részt vehettek a budapesti kempo világbajnokságon, ahonnan 3 arany-, 6 ezüst és 4 bronzéremmel térhettek haza. Novemberben, a Lengyelországban megrendezett Jiu-Jutsu Európa-bajnokságon a 14 fős magyar válogatott keretben helyet kapott Kiss Krisztián László, Pásztor Ádám és Szabó Tibor Benedek. A három fiú 4 Európa-bajnoki címet nyert. A két világversenyen kívül még számos nemzetközi és országos versenyen vettünk részt, így a 2014-es szezonban összesen 42 arany, 30 ezüst, és 17 bronzéremmel gazdagodott egyesületünk.

2015-ben 8 versenyen vettünk részt igen szép eredményekkel, köztük a hazai rendezésű Izsó Mihály Emlékversenyen, kempo világkupán, kempo világbajnokságon Törökországban, jiu-jutsu világbajnokságon Lengyelországban, a kempo Európa-bajnokságon Budapesten, és a kempo országos bajnokság állomásain. 2015-ben összesen 54 arany-, 56 ezüst- és 19 bronzéremmel gazdagodott egyesületünk.

2016-ban is 8 versenyen vettünk részt, közte a bukaresti kempo világbajnokságon. A négyfordulós magyar bajnoki versenysorozaton, amelynek a harmadik fordulója a hazai rendezésű Újfehértói Kempo Kupa volt, három csapat második és egy csapat első helyet szereztünk. 2016-ban összesen 70 arany-, 53 ezüst- és 27 bronzérmet szereztünk.

2017-ben 9 versenyen vettünk részt nagyszerű eredményekkel. A hazai versenyeken kívül voltunk kempo világbajnokságon Portugáliában, Nordich Openen Svédországban és kempo Európa-bajnokságon Bukarestben. A hazai bajnokikon két csapat első egy csapat második és egy csapat harmadik helyet szereztünk. Ezzel az Újfehértói Kempo HSE volt a 2017-es év legeredményesebb egyesülete. 2017- ben összesen 88 arany-, 80 ezüst- és 42 aranyérmet szereztünk.